Нова книга дава ценни съвети за очите

Нова книга дава ценни съвети за очите

2020-10-05 15:33:35
Нова книга дава ценни съвети за очите

Ще я получите безплатно на Световния ден на зрението в София

Легендарната актриса на театър „Българска армия“ Меглена Караламбова и пианистът Марио Йоцов ще бъдат част от премиерата на най-новата книга на Пациентска организация „Глаукома“, посветена на зрението. Събитието ще се проведе на 8 октомври, четвъртък, Световен ден на зрението, от 15 ч. в Културен дом „Средец“ (бивш „Лиляна Димитрова“, зад Музикалния театър). Пациентска организация „Глаукома“ и Национална кампания „Право на зрение“ на Института за здравно образование отправят покана към всички, за които зрението е важно, да посетят събитието.

В книгата на достъпен език са обяснени въпроси, които всеки от нас си задава: „Вреди ли компютърът на зрението?“ „Как да пазим очите през лятото и зимата?“ „Влияе ли пушенето на очите“? Темите ще бъдат представени от офталмолога д-р Бисера Самсонова, медицински редактор на книгата. Илюстрациите са на фотографа Асен Зидаров, който също е диагностициран с глаукома, но въпреки това продължава да радва публиката с красотата на своето изкуство.

Събитието е с вход свободен и ще се проведе при спазване на всички мерки за ограничаване епидемията от коронавирус. Посетителите трябва да бъдат с маски, маски са осигурени и на място. Пациентска организация „Глаукома“ е предвидила безплатен екземпляр от книгата и подаръци за всички посетители. Местата са ограничени, затова е необходимо предварително записване на тел. 02 856 34 89 от 10.30 до 14,30 ч. всеки делничен ден. Публиката ще се допуска в Културния дом до 15 ч.