Безплатни прегледи за пушачи и пасивни пушачи в София. Запиши се тук!

Институт за здравно образование е партньор на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести и Столична община в кампания за ранна диагностика на белодробни болести сред пушачите и пасивните пушачи (хора, които живеят или работят с пушачи). Кампанията предлага безплатни високоспециализирани изследвания - изследване на дишането (спирометрия) и флуорографски преглед. Ранното откриване на белодробните заболявания дава възможност за по-успешен контрол и лечение.

За прегледите се записват пълнолетни пациенти с повишен риск от развитие на белодробни болести, без поставена диагноза и отговарящи на определени от медицинските специалисти условия.  Ако вече имате поставена диагноза ХОББ или астма, не можете да участвате в кампанията. Ако имате нужда от второ мнение, можете да се свържете със специалист по белодробни болести или лекуващия Ви лекар.

Датите за прегледите до края на годината са: 16.11,30.11,4.12 и 14.12.

За записване на часове по телефона - тел. 070010126, всеки работен ден от 10 до 17 ч. (на цена на градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи). 

Молим, при невъзможност да отидете на преглед, да освободите часа, като се обадите на посочения телефон или пишете на мейл: projects@healthedu.eu, за да могат други желаещи да участват в програмата.