Безплатни консултации за пациенти със сърдечна недостатъчност

Безплатни консултации за пациенти със сърдечна недостатъчност

2018-10-10 12:19:10

Институт за здравно образование съвместно със специалисти-кардиолози провежда информационна кампания "Живот със сърдечна недостатъчност". Целта й е да помогне на хората с тази диагноза да живеят по-дълго и по-добре. Сърдечната недостатъчност е основна причина хората над 65 г. да влизат в болница. 

В Плевен, Враца и Бургас се създават Центрове по сърдечна недостатъчност, които ще консултират и обучават пациентите как да следят състоянието си. Консултациите с кардиолог са безплатни и не се изисква направление. Можете да запишете себе си или близък, за когото се грижите. Важно е да сте сигурни, че диагнозата е "сърдечна недостатъчност", а не други проблеми със сърцето! Проверете диагнозата в медицинската си документация - рецептурна книжка, епикризи. Търсете код I50, I50.1 или абревиатурата СН.

Безплатните консултации се провеждат със задължително предварително записване на единния номер на кампанията – тел. 070010126 (на цена на градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи), всеки работен ден от 10 до 17 ч. Те са предназначени за пациенти с вече поставена диагноза, с влошени оплаквания от задух, умора, сърцебиене, отоци по краката, както и към тези, които често влизат в болница по повод на заболяването. Записванията продължават до изчерпване на местата. Всички участници в програмата ще получат информационни материали за себе си и своите близки. Консултацията включва: обсъждане на състоянието според медицинската документация, препоръки за лечение и поведение.

В Плевен консултациите се провеждат под ръководството на проф. д-р Снежана Тишева

Повече за кампанията можете да прочетете тук: