Благотворителна постановка на незрящи актьори

Благотворителна постановка на незрящи актьори

2017-10-13 11:40:48
Благотворителна постановка на незрящи актьори

Спектакълът на Невиждан театър - "Сянката на моята душа" ще се играе благотворително на 30 октомври 2017 г. (понеделник) от 19 ч. в Народен театър "Иван Вазов".

„Сянката на моята душа” е визуална импресия, в която незрящи актьори от Невиждан театър играят със сенки и светлина. Рисуват разноцветни картини, създават и оживяват образи чрез движението на телата и ръцете си, разчитайки на вътрешния си „поглед” и интуиция. Спектакълът прекрачва отвъд границите на човешките възможности. Той ни подсеща, че единственият начин да прогоним сянката на самотата и студа, е да отворим очите и сърцата си за хората и света около нас.

С този емоционален спектакъл Институт за здравно образование и Пациентска организация "Глаукома" закриват тазгодишната кампания за борба с глаукомата. Събраните средства ще бъдат използвани за издръжка на трупата незрящи актьори и покупка на медицинска апаратура за мобилни очни изследвания. 

Отзиви за постановката можете да прочетете тук:

https://vimeo.com/45221073

http://hadjigenov.com/?p=2422

Цената на билета е 20 лв. Билети могат да бъдат закупени на касите на Народния театър,  и чрез заявка на електронната поща на Институт за здравно образование office@healthedu.eu или на тел. 070010126.