Днес с Почетна грамота беше отличен проектът "Това не си го правил"

Днес с Почетна грамота беше отличен проектът "Това не си го правил"

2020-06-11 16:04:09
Днес с Почетна грамота беше отличен проектът

Днес получихме Почетна грамота от Българския червен кръст за създаването и реализирането на проекта "Това не си го правил". Благодарим на БЧК-Бургас за номинацията и съвместната ни работа по проекта! Бяха отличени и училищата, които въпреки пандемията се включиха и организираха кръводарителски акции тази учебна година - ПГСАГ "Кольо Фичето" Бургас, Търговска гимназия - Бургас, ПГМЕЕ - Бургас!

Проектът "Това не си го правил" е насочен към популяризирането на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред завършващите абитуриенти. И в трите училища се проведоха кръводарителски акции, в които участваха над 100 човека - ученици и учители.

Бяха отличени и доброволни и безвъзмездни кръводарители, които вдъхновяват със своя пример! Ваня Гочева - икономист, търговски мениджър в "Уникредит Булбанк". За първи път е дарила кръв на 18 години. Оттогава го прави всяка година. По нейна инициатива са организирани акции по кръводаряване на работното й място в банката. Включва се като кръводарител и по време на извънредното положение.

Момчил Момчилов, адвокат. От 1990 г. досега е дарил кръв над 60 пъти. Родителите му са редовни кръводарители през целия си живот, майка му е дарила над 100 пъти и е била отличена със златна значка за съществен принос в развитието на кръводаряването.

Марина Димова - учител по география и икономика в Търговска гимназия - Бургас. Доброволен и безвъзмезден кръводарител от 30 години, дарила кръв над 40 пъти. С личен пример успява да мотивира своя клас ученици да направят своето първо кръводаряване.

Йордан Иванов - бивш председател на Студентски съвет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров", инициатор на кръводарителски акции и радетел на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. Дарил над 30 пъти кръв.

Янка Батилова - медицинска сестра в Отделение по трансфузионна хематология, с над 40 години стаж. Личната й ангажираност към темата за кръводаряването допринася за мотивацията и избора на човека да бъде кръводарител.

Благодарим на Обществения борд на TELUS International Bulgaria за подкрепата в реализирането на проекта "Това не си го правил", втора поредна година!