Започна записването за безплатен преглед при ревматолог за Габрово и Севлиево

Започна записването за безплатен преглед при ревматолог за Габрово и Севлиево

2018-06-06 16:09:47
Започна записването за безплатен преглед при ревматолог за Габрово и Севлиево

Започна записването за безплатни прегледи при ревматолог за пациенти от Габрово, Севлиево и региона. Прегледите са предназначени за здравноосигурени хора между 18 и 50 г. с определени симптоми, с цел ранна диагностика в млада възраст. Можете да се запишете на тел. 070010126 (на цената на градски разговор) от 10 до 17 ч. в работен ден. Направление от личен лекар не е необходимо.

Ревматичните заболявания са с висока социална значимост, защото закъснялата диагноза повишава риска от инвалидизация в млада възраст. Това се явява следствие от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог. Затова Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, съвместно с Институт за здравно образование организира информационно-скринингова кампания в цялата страна.

Обадете се, ако имате някои от следните симптоми: подуване или болка в ставите; неравности, хлътвания или точки по ноктите; болка и скованост в гърба или болка в хълбока сутрин при събуждане, която се подобрява при раздвижване; сутрешна скованост, продължаваща повече от 30 минути; отоци на две еднакви/симетрични стави.

Прегледите ще се извършват от д-р Димитър Николов, който специализира ревматология и преглежда в Севлиево. По преценка ще се извършва и безплатна ехография, ако специалистът установи необходимост. 

Прегледите се извършват в рамките на кампанията "Кажи не на страха, попитай ревматолог" на Асоциацията на пациентите с ревматични заболявания и Институт за здравно образование.