Институт за здравно образование взе участие в здравния форум на Webit2017

Институт за здравно образование взе участие в здравния форум на Webit2017

2017-04-27 10:32:59
Институт за здравно образование взе участие в здравния форум на Webit2017

Експерти на Института за здравно образование участваха в конференцията "Мегатенденции в здравеопазването", която се проведе в рамките на най-голямото събитие в областта на иновациите и новите технологии - Webit2017. На форума бяха представени едни от най-значимите постижения в областта на здравеопазването - очила с виртуална реалност, които помагат на хирурга при операциите, приложения, които следят здравни показатели и спасяват  човешки животи, телемедицина.

Посетителите на Webit. видяха проф. Шафи Ахмед – първият хирург, излъчил на живо операция чрез очила за виртуална реалност. Неговият стрийм е гледан от над 14 000 студенти по медицина по цял свят.

След него на сцената излезе д-р Лиса Латс, ръководител на Watson Health в IBM. Тя представи своята визия за използването на когнитивни технологии за решаването на най-тежките здравни предизвикателства.

Конференцията за Мегатенденции в здравеопазването обедини технологични иноватори, като генералния мениджър на SAP Румяна Тренчева, директорът на Squilline Десислава Михайлова, директорът на JA Bulgaria Милена Стойчева, директорът на Check Point Cardio Ивайло Дачов, д-р Йомер Сака от Deloitte, д-р Стамен Попов от Novartis Oncology, проф. д-р Галина Куртева и проф. д-р Иво Петров от Acibadem City Clinic.

Мегатенденции в здравеопазването ще се превърне в обща онлайн платформа, която ще помага на всички специалисти, ангажирани в здравния сектор да обменят опит и да представят своите идеи за едно по-добро бъдеще.