Майката на проф. Иво Петров се пази от инфекции с български продукт

Майката на проф. Иво Петров се пази от инфекции с български продукт

2022-01-06 15:07:50
Майката на проф. Иво Петров се пази от инфекции с български продукт

От година и половина майката на най-известния български инвазивен кардиолог – проф. д-р Иво Петров, приема български билков продукт и се чувства в отлично здраве. Същата добавка използва за 97-годишната си баба д-р Камен Стойчев. Откакто семействата на двамата лекари и техни близки и познати приемат комбинацията, се чувстват отлично, не пият антибиотици и всички настинки минават бързо. „Последният ми пациент беше моят 15-годишен син, който се разболя от Ковид. Ефектът в рамките на 48 часа беше впечатляващ“, разкрива проф. Иво Петров в интервю за телевизия „Евроком“.

Хранителната добавка се казва Corviral. Тя е създадена от двамата лекари, като идеята е дошла от двамата лекари.

„В комплексното лечение на ковид имат роля и естествените продукти и съставки. Имам положителни наблюдения както върху пациенти, така и между мои близки и познати. Разбира се, Corviral не може да бъде панацея. Аз прилагам Corviral, с неговите доказани противовъзпалителни качества в комбинация с активни кислородни молекули във водна среда, което е една разработка на проф. Ганев, като тя показва много добри резултати, когато се дава навреме“, разкрива проф. Петров.

Неслучайно нашите майки и баби, когато сме били настинали и болни като малки, са ни помагали в лечението с българска традиционна рецепта, включваща чай от родни билки, мехлеми с чесън и невен и други природни растения. Днес, все по-често се обръща внимание и от по-младите хора върху традиционния холистичен подход като съпътстващо  алтернативно лечение или помощ при различни заболявания. Особено сега, по време на вирусни и бактериални инфекции, от изключителна важност е подкрепата на имунитета с естествени природни продукти.

 „Всичко стана съвсем спонтанно. Когато вече беше обявено от СЗО че има пандемия, заедно с моя колега проф. Иво Петров обсъдихме идеята за продукт, който да включва билкови екстракти, минерали и витамини, които биха могли да помогнат в борбата със заболяването. На пазара все още нямаше нищо, което да е направено срещу ковид или конкретно срещу респираторни инфекции. Така ние създадохме Corviral, хранителна добавка, която съдържа до голяма степен екстракти от билки, виреещи в България, тъй-като ние знаем, че българската билкова медицина е на много високо ниво с огромни древни традиции. Също така България е ендемичен район, в който растат всякакви билки с едни от най-силните лечебни свойства, те са изключително характерни за нашата географска територия“, споделя в предаване по телевизия „СКАТ“ д-р Стойчев.

Corviral включва екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечносъдовата система, съдържа извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество е амониевият глициризинат, съдържащ се в билката женско биле - той има мощно противовъзпалително действие. Екстрактът от листата на хининово дърво алкализира средата и защитава клетката от вируса. Има ябълков пектин, спомагащ за здравословното състояние на стомашно-чревния тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Екстрактът от билката Сладък пелин съдържа Артемизинин, който се използва освен при малария и за бактериални инфекции като дизентерия и туберкулоза, заболявания, причинени от паразити и акари, гъбични инфекции, вирусни инфекции и дори обикновена настинка. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил – вече познати средства за борба с вируси.

„Това не са билки, витамини  и минерали, за които да има нужда да бъде потвърден фактът, че са безопасни, защото те се продават и използват от хората от хиляди години.  В аптечната мрежа ги има като различни отделни продукти, а ние сме го съчетали в един продукт. Те не вредят, когато са в допустимите позволени дози, което ние сме го съобразили, разбира се. Ние сме ползвали концентрации, дози от различните компоненти, които са доказано безопасни“, казва д-р Стойчев.

Corviral се произвежда в България, има производствена база и вече се разпространява в аптечната мрежа. При по-тежки инфекции и респираторни заболявания, препоръката е да се взима три пъти на ден, по три капсули в продължение на десет дни.

 „Щастлив съм, че с едно такова средство помагаме на много хора. Моята баба, която е на 97 год., прие продукта при неговото създаване. И до ден днешен тя го взима профилактично. Изкарва някакви леки настинки, но дотам, добавя д-р Стойчев.