Проект на Институт за здравно образование спечели финансиране в Бургас

Проект на Институт за здравно образование спечели финансиране в Бургас

2017-12-14 16:38:44
Проект на Институт за здравно образование спечели финансиране в Бургас

Проект на Институт за здравно образование и Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас спечели финансиране от Дарителски кръг - Бургас. Събитието бе организирано от Обществен дарителски фонд Пиргос Бургас, с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и Фондация "Америка за България".

Събитието е "борса" за проекти и дарители, като всеки от дарителите решава кой от допуснатите до участие проекти да подкрепи.
До Дарителския кръг бяха допуснати 5 проекта, свързани със социалната промяна, развитието на здравеопазването, образованието, гражданското общество. Той се проведе на 12 декември в Културен център Морското казино в Бургас.
 
Проектът включва популяризиране на дарителската кампания за отделението, както и покупка на 7 бр. ротаметри - устройства за точното дозиране на кислород в кувьозите. Проектът бе представен от д-р Стилияна Томова - началник на Отделението по неонатология. Той имаше и застъпник в лицето на Теодора Яръмова - майка на Никола - едно от най-малките бебета, родени и отгледани в отделението. Нужната сума за проекта бе 4900 лв., която бе събрана напълно. Дарителите подкрепиха проекта и с допълнителни средства, за да може отделението да бъде оборудвано с всички нужни за работата му апарати и консумативи.