Проект на Института за здравно образование бе отличен от Telus International

Проект на Института за здравно образование бе отличен от Telus International

2018-12-10 11:29:50
Проект на Института за здравно образование бе отличен от Telus International

Проектът на  Института за здравно образование "Това не си го правил" бе отличен в тазгодишния конкурс на Обществения борд на Telus International. В конкурса участваха 277 проектни предложения, като 25 от тях получиха финансиране. Церемонията по връчването на ваучерите на отличените организации се проведе на 5 декември във Френския културен институт в столицата.

Целта на нашия проект е решаването на един сериозен здравен проблем - постоянният недостиг на кръв и кръвни продукти, по-конкретно в Бургаска област, както и намаляването на броя на кръводарителите. Последното е не само български, а и световен проблем. Чрез любопитно и провокиращо послание - "Това не си го правил", искаме да привлечем младежи, които през 2019 г. навършват 18 г. (кръводаряването не е разрешено за лица под 18 г.). В проекта ще бъдат привлечени ученици и учители от Бургаска област. 

Общественият борд на аутсорсинг компанията в България разпредели 150 хил. лв. между социално значими проекти на неправителствени организации в областта на образованието, екологията и здравеопазването. Сред подкрепените предложения 11 попадат в сферата на образованието, 12 - в тази на здравеопазването, и 2 - в околна среда.

"Тази година за финансиране от нашия борд кандидатстваха рекорден брой проекти. Всички те и особено тези, които финансирахме през годината, по изключителен начин допринасят за подобряването на средата около нас", каза заместник-председателят на Обществения борд на TELUS International в България Ксавие Марсенак.

В България бордът е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум, Силва Зурлева, член на УС на "Нова телевизия", Магдалена Малеева, основател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too, и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe. Той е петнадесетият поред борд за цял свят, а от създаването му през 2015 г. до момента е финансирал 84 проекта на обща стойност 600 хил. лв. 

Всички финансирани проекти можете да видите тук: